Monday, 22 August 2016

Dec 2014 : Pembukaan Mydin Gong Badak.




Hai, assalamualaikum!




As I said, aku nak post segala cite kepam kan? Haha, ok kali ni aku nk post cite kepam pasal pembukaan Mydin Gong Badak. "Cite camni pon nak pos ke??!"


Ey opkos lah! Haha. Ni semua memories kot. Surely I'm gonna miss all of these memories! Fuhhh. 


I don't remember much the beginning of the story. Not sure sape yg ajak utk pegi opening mydin ni. Haha. Kalo sesape yg study kat area tengganu ni mesti tahu sgt lah kan nk beli barang2 keperluan yg murah kat mana. Mmg mydin di hatiku lah jawapannya. Hehe.


Masa dulu kalo nak beli barang mesti kena gi mydin lama kat kole tengganu sana. Jauh lah gak dalam 30 minit baru smpai. Skrg ni ada mydin baru kat gong badak ni dekat lah sikit nk beli barangnya. 


Yg pegi opening mydin ni only aku, pzah and trah. Lg 3 org (zaf, wani, lina) taknak hikot aku rasa. Entohlah aku pon tak hingat sgt. Haha.


Kitorg pegi malam dlm lepas maghrib gitu. Aku rasa masa ptg bfore nk gi opening mydin, trah ada pesan soh pakai baju cecantik. Nak bergambor katanyaa. Haha!


End up, aku dgn pzah pakai baju biasa je dgn selipar jamban (aku lah). Trah pakai smart sikit. Kahkah ni pon nak cite ke? Haha opkoslah! Memori kot.


Cite ni masa aku first year and still dak2 hingusan gituu. Lpstu gigih pi sewa kete (Viva RM7 utk 2 jam) memalam sbb nk gi opening mydin sekali dgn makan dah alang2 sbb tak makan malam lagi masa tu. Alasan kukuh sikit lah nak keluar. Haha. Padahal kedai makan murah kat area UMT tu punyalah belambak~


Takpelah sekali sekala *sedapkan hati*


Lpstu, dtg kat mydin tu pusing2 je takdak beli apa pun aku rasa. Eh? Aku rasa diorang ada lah kot beli stationary sikit. Aku tak beli pape kot? Rasanyalah. Haha, aku ponn tak hingat!  


Kitorg pusing2 daripada bawah naik ke atas. Mmg tawaf sa'ei habis lah katako. Boleh naik pangkat haji dah aku rasa. Haha. Gurau2.


Aku pon tak sangka yg aku still ada lg gambar2 time opening mydin gong badak ni. Aku ingat aku dah delete habis dah. Kahkah. 


Aku rasa mahu pecah perot diorang baca entri kali ni. Rasa mcm bongoks pon ada. Haha. Gigihadid lah katakan~




Ce teka mana satu pjah mana satu tihyuniz?
Kat escalator mydin pon nk bergambo nak.
Gigihadid lah katakan~




Ok, ni tihyuniz.
Kedai roti mydin pon nak hamek. Jakoniah betul.
Kahkah!




Time tengah jalan pon nak amek jugak -..-"




Kat tempat kertas2 pon nak angkot sama. 
Alahai~




Ok, taktahu kedai baju apa ni. 
Tp, pi tibai amek gak sbb nmpk cantik.
Eh, cantik ke? Hahax




Hidong pon nak amek ke?! Layankan ajelah weh. 
Lalala~



Time amek gmbr ni tetiba manager mydin perasan. Aku punyalah cuak ingatkan takleh amek gmbo kat situ. Last2, dia offer nak tolong amekkan gambo. Kahkah. Tp, tak cantik pon dia amek. Huhu. Mcm lah aku amek gambar cantik sgt kan? Puihhyoo~


Ok, habis part opening. Lpstu perot mmg dah berbunyik2 krang krung krang. So, kita pi memburu makanan. 


Tp, malangnya time tu taktahu tempat makan mana best. Last2, pegi makan kat Burger King je. Haha! Podaaaahhh~


Masa otw nak pegi Burger King ni mmg hampir nk accident do. Cuaks betol! Sbb masa tu pzah nak u-turn. Lpstu, time tu trah kat sebelah tgh usha gmbr ke video kat phone kalo aku tak silap. Lpstu, pzah pun nk tgk sama. Terkekek2 kitorg gelak. Lpstu pzah tak perasan ada tiang lampu masa nak u-turn tu. Nasiblah aku perasan and dia sempat ngelak. Mau menjerit2 kitorang dalam kete. Lol sangat~




Haa nampak tu Bogo Kingkong. 
Punyalah gigihadid nk carik makan. 
Last2 aku beli nugget 4 ketoi dgn ayaq jaa. 
Membaziaq duit aku betoii -..-"




Kasi can acah hipstor jap. 
Btw, tgn pzah tu nape nk sesuwit dgn aku?! 
Anyonyo~



Lps habis makan2 tu and aku tak kenyang pon ekceli, so, kitorg pon pulang ke sarang semula. Haha, apa2 pon aku tak sangka lah yg perangai aku hazab camni. Hazab ke? Keh.


Ok tu je aku nak cite. Korang ada cite best yg korg takleh lupa jugak? Jomlah share kat komen. Paste link cite korang. Aku sudi membacanya. Kahkah. Kboii~





Have a great day!



No comments:

Post a Comment